keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kotkasta ponnistava industrial metallin sanansaattaja

Moi vaan täältä Musiikkinurkkauksesta! Milläs musiikilla teidän viikko on lähtenyt käyntiin? Itselläni on taas tässä ollut vähän kaikenlaista korvakarkkia kuunneltavana. Tällä kertaa haluaisin esitellä yhden hyvin potentiaalisen industrial metallibändin tuolta Suomen itäisemmältä rannikolta. Ensiksi haluaisin kiittää bändiä siitä, että lähettivät postissa minulle oman kappaleen heidän debyytistään. Olen aina hyvin otettu, kun joku yhtye/artisti lähestyy minua oman materiaalinsa kanssa ja haluaa antaa sen arvioitavaksi. Tämänkaltaiset eleet antavat aina enemmän painoarvoa tälle työlle, mitä teen. Eli kiitos teille, jotka olette luottaneet minun arviointikykyyni tässä asiassa. Tämä työ ei varmasti mene hukkaan vaan kaikella on merkityksensä. 

Tämän viikkoinen yhtye on tosiaankin kotoisin Suomen itäiseltä rannikolta eli tarkemmin sanottuna Kotkasta. Yhtyeen nimi on Poltinmerkki, jonka musiikkia luonnehtii hyvin vahvasti industrial metallia toisin sanoen ''kone metalli''. Poltinmerkki on perustettu vuonna 2002 ja debyytti nimeltään Askel eteenpäin näki päivänvalonsa 2015. Aikaisemmin bändi on julkaissut yhden singlen vuonna 2009 ja EP:n vuonna 2007. Minulle itselleni industrial-tyylinen musiikki on tullut tutuksi vasta parin viime vuoden aikana, sillä aikaisemmin olen pyrkinyt karttamaan kaikkea vähääkään koneelliselta kuulostavaa musiikkia. Korvani ovat kuitenkin ehtineet jo tottua koneelliseen musiikkiin, ja näin ollen kuuntelukokemus tämän levyn kohdalla oli mieluisa. Levy alkaa hyvin lupaavasti perinteisellä industrial-riffittelyllä, Ristille lyöty -kappaleella, ja tämä lupaava meininki jatkuu musiikillisesti lähestulkoon koko levyn ajan. Paikoitellen kuitenkin alkoi tuntua siltä, että toistoa oli havaittavissa ja viimeisten biisien soidessa huomasin jääväni kaipaamaan jotain kirsikkaa kakun päälle. Toisin sanoen olisin kaivannut vielä enemmän asennetta sekä tykitystä musiikillisesti. Toinen asia, johon kiinnitin huomiota oli levyn pituus. Se oli pikkuisen liian pitkä kokonaisuus tai näin minä koin levyn loppupään biisejä kuunnellessa. Levyllä on 12 biisiä ja omasta mielestäni 2-3 biisiä vähemmän olisi tehnyt siitä vielä tiukemman paketin, mitä se tällä hetkellä on. 

Loppujen lopuksi Askel eteenpäin on kelpo debyytti-julkaisu, mistä on hyvä lähteä liikkeelle. Kuten alussa totesin Poltinmerkki on tosiaan hyvinkin potentiaalinen raskaamman musiikin edustaja Suomi-gospelin rintamalla. Kaikesta potentiaalista huolimatta ei tämä täydellisyyttä vielä hipoile, mutta suunta on siis oikea. Bändi tulee varmasti erottumaan joukosta musiikillisesti, kun puhutaan kotimaisista gospel-bändeistä. Omat korvakarkkibiisit levyltä  olivat: Ristille lyöty, Kollektiiviuhraus, Kaistalle kadonneet kasvot, Siinä se, suunnilleen, Venttiili sekä Jalostettu. Suosittelen kuuntelemaan kyseisen eepoksen, jos Fear Factory, Rammstein, Turmion Kätilöt tai Rammas Atas on mieli musiikkiasi. Bändi tulee esiintymään myös tämän vuoden Immortal Metal Festivaalissa  23.huhtikuuta, jos haluat mennä katsastamaan poikien live-kuntoa.

Arvosana 3/5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti