sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Turusta laadukasta ja omalaatuista progressiivista metallia.

Turkulainen proge-metal poppoo Sonus Corona on perustettu vuonna 2011 ja pitkän odotuksen jälkeen bändi sai viimein julkaistua debyyttilevynsä tuossa itsenäisyyspäivän tienoilla. Musiikista pystyy hyvin erottamaan monen eri musiikillisen aikakauden proggressiivisia vaikuttajia. Biisit ei todellakaan toista itseään ja ne etenevät tarinanomaisesti loppua kohti. Erityisesti avausintro Invocation ja sen jälkeen räjähtävä Deliverance johdattaa kuulijan oikeaan tunnelmaan keskittyäkseen sekä musiikillisen että sanoman kuulemiseen.

Soitannollinen puoli tuntuu olevan kunnossa ja selkeästi hioitunut vuosien varrella yhteen, mutta lauluosuuksiin olisin muutamassa kohtaa kaivannut enemmän dynaamisia vaihteluita. Aikaisemmin totesinkin jo, että biiseissä ei tapahdu hirveästi toistoa, vaan rohkeaa kokeellisuuttakin on siellä täällä kuultavissa. Omia lemppari ja mieleen jääviä teoksia olivat Deliverance, The Window, T.N.D., Rise Above ja päätösbiisi Till the End of My Days. Tulen kyllä jatkossakin seuraamaan kyseistä yhtyettä ja odotan jo innolla seuraavaa tuotosta, mitä nämä pojat saavat aikaiseksi. Suosittelen kaikille, jotka tykkäävät bändeistä Dream Theater, Led Zeppelin ja Textures.

Seuraavan arvion julkaisen taas ensi viikolla ja silloin olisi luvassa taas jotain hieman erilaisempaa musiikkia. Sen verran voin paljastaa, että punkin puolelle ollaan menossa seuraavassa arviossa.

Arvosana 4/5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti