perjantai 12. helmikuuta 2016

Stillwell, Katujen Metallia

Howdy taas täältä Musiikki Nurkkauksesta ja tervetuloa tutustumaan uusiin tuttavuuksiin gospel-musiikin kentällä. Tämän kertainen levyarvio ei kuitenkaan suoranaisesti ole gospelmusiikkia. Tässä nelihenkisessä yhtyeessä vaikuttaa kaksi vahvasti uskossa olevaan henkilöä, niin päätin sillä perusteella ottaa tämän bändin uutuuden arvioon. Pohdin pitkään, voinko ottaa mitään mikä ei ole suoranaisesti gospelia tähän blogiin, kunnes muistin arvosteluni Sonus Corona yhtyeen levystä ja keskustelun bändin rumpalin kanssa. Hän kuvaili heitä bändinä, jossa on kristittyjä muusikoita sen sijaan että olisivat niin sanottu kristitty bändi.

Tänään arviossa oleva Stillwell -yhtye on samankaltainen tapaus. Se on yhtye, jossa jäseninä on vahvasti kristittyjä muusikoita. Stillwell soittaa omien sanojensa mukaan Street Metallia. Bändi julkaisi uutuuslevynsä nimeltä Raise It Up vuonna 2015. Bändiin kuuluvat P.O.D. -yhtyeen rumpali Wuv ja KoRn bändistä tuttu bassotaituri Fieldy, joka soittaa kitaraa Stillwell:issä. Lisäksi bändiin kuuluvat vokalisti Q ja basisti Spider. Debyyttilevynsä Dirtbag:in tavoin tämäkin levy jatkaa samaa rataa musiikillisesti ja sanoituksellisesti. Kuultavissa on siis todellakin vahvoja vaikutteita Nu-metallista, reggaesta, räpistä ja hard rockista. Jokaisessa biisissä on vahvoja groovahtavia rumpukoukkuja ja rankkaa sekä persoonallista kitarointia, jonka Fieldy hoitaa kotiin yhtä mallikkaasti tässä bändissä kuin bassokikkailut KoRn:issa. Laulaja/vokalisti Q:n persoonallinen lauluääni ja räppääminen tuo mieleen niin Led Zeppelin yhtyeen Robert Plantin, kuin Public Enemyn Chuck D:n. Levy räjähtää hienosti käyntiin nimikkoraidalla Raise It Up. Levyn toinen sinkku biisi Mess I Made toimii myös tosi hyvin vaikkakin hieman rauhallisempana ja melodisena kappaleena.  

Vaikka Raise It Up jatkaa samaa rataa musiikillisesti, kuin yhtyeen debyyttijulkaisu, on levyn materiaali kuitenkin huomattavasti kypsempää ja iskevämpää. Pystyn suosittelemaan levyä jopa niille, joille bändin ensimmäinen levy ei iskenyt. Musiikki on paremmin tuottettua ja biisit ovat tarkemmin ja huolellisemmin mietittyjä kokonaisuuksia. Mieleen jääviä biisejä tästä levystä oli: Raise It Up, Comin 'Round, Mess I Made,  Light 'Em Up, Rug from Under Me ja All City. 

Arvosana 5/5
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti