perjantai 5. helmikuuta 2016

6'10 palauttaa folk/bluegrassin takaisin juurilleen

Hyvää viikonlopun alkua kaikille Musiikki Nurkkauksen lukijoille! On hienoa nähdä, että Suomestakin löytyy ihmisiä paljon, ketkä haluavat kuulla ja tietää uusista eri tyylisistä gospel -yhtyeistä. 

Tällä viikolla oli kuuntelussa hieman kevyempää, helposti lähestyttävämpää ja sielukkaampaa musiikkia kuin aikaisemmin. Eli arviossa oli 6'10 -niminen folk/bluegrass -yhtye, joka on kotoisin Yhdysvalloista Chicagon kaupungista. Yhtye julkaisi debyyttinsä The Humble Beginnings Of A Rovin' Soul vuonna 2014. Levy sisältää 12 kappaletta, jotka ovat kaikki puhtaasti akustisesti nauhoitettuja teoksia. Biisien tekijänä on alunperin folk/celtic punk  Flatfoot 56 -yhtyeessä  kitaraa ja suuta soittava Tobin Bawinkel. 6'10 on siis Tobinin sivuprojekti Flatfoot 56 rinnalla, ja on musiikillisesti on kevyempää, vaikka folk/bluegrass -vaikutteet loistavat kummassakin vahvasti. 

Levy alkaa hiukan menevällä sekä pirteällä Cannonball nimisellä kappaleella, joka toimii introna koko levyn tuotannolliseen sisältöön. Levyn ensimmäisistä nuoteista lähtien tulee heti se asia selväksi, että kyseessä ei tosiaan ole mikään ylituotettu stadion huudatus kokonaisuus. Kaikki levyn biisit on tuotettu todella yksinkertaisesti, intiimisti ja akustisesti, mikä auttaa kuulijaa pääsemään oikeanlaiseen Irkku-pub -henkiseen tunnelmaan. Cannonball toimii aivan loistavana levyn avaus biisinä, kuten myös  seuraavat biisit: Da Boss, Peach Farmer, Timothty ja Hurricane. Näiden biisien jälkeen meininki pikku hiljaa rauhoittuu Someday Hun, Where Did You Go sekä Tuesday biiseissä. Levyn 9. biisi It Is Well on hieman reippaampi ja pirteämpi ylistysbiisi, jonka tahdissa kankeampikin kirkossa kävijä varmasti yhtyy lauluun  kertosäkeen soidessa.

Harvoin innostun jostain näin kevyestä ja akustisesta levystä näin paljon, mutta omasta mielestäni tämä levy oli kyllä yksi isoimmista positiivisista yllättäjistä. Levyn tuotannollinen, musiikillinen ja lyrikaalinen puoli saa omalta osaltani täydet pisteet! Bileet tai rauhalliset illanistujaiset eivät tästä parane, kun laitat tämän hyväntuulisen levyn soimaan. Omia lemppari biisejä levyllä olivat: Cannonball, Peach Farmer, Timothy, Hurricane, Where Did You Go, Tuesday sekä It Is Well.   

Arvosana 5/5 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti