tiistai 26. huhtikuuta 2016

Decyfer Down:in uusin on erityisesti Skillet, Red ja Pillar faneille.

On jälleen aika syventyä uusin marginaalisemman gospel-musiikin julkaisuihin. Tällä kertaa on luvassa southern hard rockia suurella sydämmellä yhtyeeltä Decyfer Down. Tämä kyseinen yhtye on kotoisin Yhdysvalloista Pohjois-Carolinasta ja on perustettu vuonna 1999.  Aikaisempia julkaisuja yhtyeellä on kontollaan kolme: End of Grey, Crash ja Scarecrow. Tuorein julkaisu kantaa nimeä The Other Side of Darkness ja se näki päivänvalon huhtikuun 1. päivä. Itse tutustuin yhtyeeseen, kun heidän toinen pitkäsoitto Crash ilmestyi vuonna 2009. Olen aina pitänyt heidän vahvoista rehellisistä southern rock -vaikutteistaan, joita kuulee varsinkin edellisellä julkaistulla ScarecrowThe Other Side of Darkness pitää yllä edelleen joitain southern rock -vaikutteita, mutta on selkeästi kallistunut jälleen musiikillisesti yhtyeen alkupään tuotantoon. 
Levy alkaa todella rouhealla ja energisellä hard rock -kappaleella Rearrange, mikä omalla tavallaan muistuttaa yhtyeen muidenkin levyjen aloitusraitoja. Joka tapauksessa huomaan heti tuotannollisen eroavaisuuden tämän ja Scarecrow:n välillä. Tämän uuden levyn ensimmäinen singlelohkaisu Nothing more erosi huomattavasti bändin edeltävästä tuotannosta, joten musiikillinen muutosta oli jo odotettavissa. Aikaisemmalla levyllä yhtyeen soundit olivat paljon luomuisemmat ja vielä blues/roots -musiikkia muistuttavammat. Tässä levyssä on selkeästi huomattavissa samankaltaista riffittelyä kuin monella muullakin tunnetulla kristillisen alternative hard rockin kokoonpanolla, esim. Red, Pillar, Skillet ja Seventh Day Slumber. Tämänkaltainen riffittely on ikäänkuin maneeri, johon monet kristilliset hard rock -yhtyeet sortuvat. Näin ollen monet yhtyeet muistuttavat liikaakin toisiaan eivätkä tuo uutta musiikillisesti. Eli jos kaikki kuulostaa aina samalta ja mikään ei erotu toisistaan, niin se on kuin kuuntelisi samaa levyä uudestaan ja uudestaan. Vaikka vaihtaisi levyä.
Liika samankaltaisuus musiikillisesti muiden kristillisten hard rock -bändien kanssa ei tee tästä varsinaisesti ihan heikkoa levyä, mutta olisin odottanut joka tapauksessa edeltäjänsä perusteella hieman enemmän erilaista tulkintaa. Biisit ovat ihan toimivia kokonaisuuksia ja rauhallisemmatkin rallit ovat paikoitellen ihan kauniita veisuja. Omat suosikit tästä kokonaisuudesta olivat: Rearrange, Dead Skin, The Other Side of Darkness ja Burn Back The Sun.

Arvosana 4/5
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti