tiistai 3. toukokuuta 2016

Suomalainen Melodinen Hard Rock-yhtye EEWA:n debyytti kantaa nimeä The Beginning

Arviossani on tällä kertaa suhteellisen nuorehko yhtye, sillä se on perustettu vuoden 2016 tammikuussa. Näinkin lyhyessä ajassa EEWA on saanut julkaistua kolmen kappaleen mittaisen EP:en. Kyseisen EP:en kansista ei kyllä uskoisi, että tämä tosiaan on melodinen hard rock yhtye, jonka vaikutteina voi kuulla myös jotain hardcoren murusia. Kansista tulee pikemminkin mieleen jonkin pop-artistin tuotos. The Beginning EP koki päivän valonsa huhtikuun 28 päivä ja on saanut jo jonkin verran näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. EP kantaa nimeä The Beginning. Tyylillisesti en kyllä keksi toista vastaavaa kristillistä yhtyettä Suomen maalta. Tässä tuleekin yhtyeen omalaatuinen tapa lähteä tekemään musiikkia eli he ovat päättäneet tehdä juuri sen tyylistä mistä pitävät, vaikka rankemmalla musiikilla tänä päivänä onkin vähän pienempi kysyntä, kuin muutama vuosi sitten. 
Levy alkaa Beside you nimisellä kappaleella, joka alkaa hyvinkin lupaavalla tavalla aina kertosäkeeseen asti, kun tapahtuu jotain sellaista mitä en ehkä pystynyt sulattamaan. Biisi vain yhtä äkkiä muuttuu niinkin rajulla tavalla, että luulin koko biisin vaihtuneen. Paikoitellen jopa aggressiivinen kappale muuttuikin ihan tyhjästä jotenkin sopimattomalla tavalla hieman rauhallisen tempoiseksi kappaleeksi. Ensimmäisessä kappaleessa tuntui olevan jotenkin ihan liikaa kaikkea tungettu yhteen 4min, että siitä ei vain jotenkin saanut otetta. Beside You biisin heikosta musiikillisesta suunnittelusta huolimatta EP:en kaksi muuta biisiä I Am ja suomenkielinen Parempi Astia kuitenkin pelastivat tämän kokonaisuuden varmalta yhden tähden tuomiolta. I Am on aikaisempaan biisiin verrattuna paljon selkeämpi kokonaisuus ja, joka sisältää paljon hienoja koukkuja soitannollisesti, kuin laulunkin puolesta. Parempi Astia toimii hienona lopetuksena ja tunnelmallisena hard rock balladina.  Omasta mielestäni Parempi Astia on tämän kokonaisuuden selkeästi vahvin kappale. 
Haluan vielä lopuksi painottaa tämän olevan tosiaan bändin ensimmäinen julkaisu, joka on omalla tavallaan positiivinen asia kehityksen kannalta.  Itsensä ja oman tyylinsä kehittäminen on tärkeä osa bändin musiikillisen ilmaisun kannalta. Esimerkiksi Beside You oli muuten toimiva kappale paitsi, että kertosäkeen kanssa olisin jotain selkeämpää toteutusta toivonut.  Rohkeat ilmaisut voivat olla välillä ihan toimivia, jos puhutaan 12-14 biisin kokonaisuuksista, mutta näin pienissä kokonaisuuksissa se ei toimi.  Youtube linkkiä tähän kyseisen yhtyeen biiseihin ei ole, mutta EP löytyy Spotifysta alla olevasta EEWA linkistä. 

Arvosana 3/5

EEWA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti