perjantai 1. tammikuuta 2016

Tunnelmallista Ja Synkkää Elektronista Gospel Musiikkia Vahvalla Sanomalla

Hyvää ja Jumalan siunaamaa uutta vuotta kaikille lukijoille! Tällä kertaa minulla oli arviossa taas hieman erilaisempaa musiikkia kuin aikaisemmin. Eli kyseessä on kahden miehen perustama elektronista musiikkia tekevän Nyves yhtyeen Anxiety niminen levy. Nyves on tullut tutuksi lähinnä yhtyeessä laulavan Ryan Clarkin toisesta bändistä Demon Hunterista. Nyvesin musiikillisesta tuotoksesta vastaava Randy Torres taas tunnetaan Project 86 yhtyeen entisenä kitaristina. Toisin sanoen Nyves yhtye on kummallekin herralle sivuprojekti. Yhtye on siitäkin syystä vasta ehtinyt julkaista yhden levyn ja toistaiseksi ei ole vielä uutta musiikkia tulossa. Anxiety näki päivänvalonsa 23.6.2015.

Anxiety kokonaisuutena on hyvin mielenkiintoinen elektronisen musiikin tuotos ja paikoitellen erittäin kokeileva ja rohkea musiikillisesti. Nyves on selkeästi ottanut linjakseen olla pysymättä elektroboksin sisäpuolella, sillä monista biiseistä kuulee vaikutteita muistakin tyylilajeista kuten postpunk, new wave ja pop rock. Levy alkaa hyvin tunnelmallisella Return kappaleella, minkä jälkeen Something Divine jatkaa samaa rataa iskevämmällä kompilla. Tunnelmallisuus ja synkkyys päättyy hetkeksi Smoking Gun kappaleessa, joka alkaa perinteikäällä dance basari jytkytyksellä ja nostattaa hetkeksi pään ylös kuopasta vaihtumatta kumminkaan sen duurisemmaksi ralliksi. Levyn pirtein ja duurisävytteisin kappale on Love My Way, joka alkaa koukuttavalla syntikkaintrolla, ja josta tulee mieleen vahvasti 80-luvun new wave orkesterit.

Tuotannollisesti Nyves on onnistunut luomaan jotain aivan oman tyylistä elektromusiikkia, jossa paistaa monenlaiset vaikutteet. Tunnelmalta Anxiety on synkkä ja sopii varmasti omalla tavallaan syksyyn, talveen ja ilmastonmuutoksen mahdollistamiin mustiin talvisäihin. Omat suosikit levyltä oli selkeästi Return, Something Divine, Fall Behind ja Idle Thoughts. Voin suositella kaikille elektronisen musiikin ystäville sekä Joy Division, The Cure, New Order, Depeche Mode ja Crosses yhtyeiden ystäville.      

Arvosana 4/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti